forrige John Dee Lørdag 20/09-2014 neste

HELVETE MAGAZINE 10 ÅRSeptember 2004 så Helvete Magazine dagens lys. 10 år har gått og dette skal markeres med en fest for og med trofaste lesere. På scener står Susperia, Faanefjell, Thyruz, Guardians of Time og Images at Twilight!


Images at Twilight:
Sommeren 2011 begynner Twilights grunnlegger André Aaslie (Gromth, Abyssic Dreams) å komponere musikk til et prosjekt han bare kalt " Black". Den følgende høst begynte han å rekruttere medlemmer. Den første til å bli med var trommeslager Jontho fra Ragnarok. Deretter sluttet Martin Blystad (Gaurvorn) fra Hinsidig og Pluto And The Planets seg til på bass, sammen med gitarist Tom Arild Johansen (Ihizagh), kjent fra Perished, Bloodthorn og Mayhem (live). Et par måneder inn i 2012 ble Balfori (Lunaris) med på vokal og Jonthos Ragnarok -mate Bolverk plukket opp gitaren - og puslespillet var fullført. Den første øvelse fant sted i april 2012, og i desember var Images at Twilight klar for sin aller første live- opptreden (Hard & Heavy Tour, Gran Canaria). Rett før denne hendelsen bestemte Balfori og Jontho seg for å slutte i bandet av personlige grunner og ble erstattet av trommis Anders Faret Haave (ex. Blood Red Throne, In Vain) og vokalist Narrenschiff, godt kjent fra slike band som Illnath og Åsmegin . I begynnelsen av februar gikk bandet inn i Marduk’s Endarker Studio i Norrköping med produsent Magnus " Devo " Andersson for å starte arbeidet med debutalbum . Det nye albumet er planlagt å gis ut vinteren/våren 2014.

Guardians of Time:
Guardians of Time ble dannet i 1997 da en håndfull musikere drikker øl på den lokale metall pub og kommer opp med ideen om å danne et band. Deres første demo ga dem en platekontrakt, og debutalbumet " Edge of Tomorrow" ble utgitt i 2001. Albumet fikk god kritikk og bandet skapte lojale fans over hele verden. Både en brasiliansk og en tysk fanside ble gjort av hengivne fans. Bandet gjorde flere konserter i hele Norge og spilt nesten på hver metall festival i landet . Det andre album " Machines of Mental Design " ble spilt inn i 2004 av Massacre Records og mottar gode anmeldelser fra hele verden. Musikken ble av mange stemplet som " tenkende manns metal" og ble ofte sammenlignet med den episke mesterverk "Operation Mindcrime " for sin godt gjennomtenkende sammensetning og tekster. Guardians of Time gjorde i 2004 " Scream Tour " hvor de spille over hele Norge , som kulminerte i en fantastisk forestilling på Norge største festival , " Quart Festival" der de var support for Slipknot . Dette beviste at Guardians of Time faktisk hadde blitt et stor liveband . Etter flere år uten aktivitet , bestemte de viktigste låtskrivere i bandet , Bernt Fjellestad og Paul Olsen å gjenopplive bandet med en ny line-up . I 2011 kom albumet " A Beautiful Atrocity " og fikk fantastisk kritikk og ekstatiske fans. En prestisjetunge live jobb på " Norway Rock Festival " fulgt og nok en gang beviste Guardians of Time seg som et av de mest interessante power metal band i Norge. Dagens besetning er Bernt Fjellestad (vokals), Paul Olsen (gitar), Andreas Vågane (gitars), Øivind Vågane (trommer) og Jonkis Werdal (bass).

Thyruz:
Thyruz ble dannet 1999. I de første årene klarte de å produsere fem demoer og to musikkvideoer. I 2007 signerte de en kontrakt med Twilight Vertrieb i Tyskland og med dem produserte de to full lengder album og to musikkvideoer. Thyruz har mye erfaring med å spille live i forskjellige land, blant annet Tyskland, Nederland, Thailand, Russland og Hviterussland. Nå runder de snart 15 år i bransjen og nå jobber de på spreng med et nytt full lengder album som gis ut via Norske Media Kollektivet, release 2013-2014. Bandet har hatt noen utskiftninger med årene, men dagens line up er: Hedin Varf på vokal, Gorm på gitar, Ravnsvartr på gitar, Mjølner på trommer og Ymer på bass.

Faanefjell:
Faanefjell er et black/folk metal band hovedsakelig fra Kristiansand med vokal fra Danmark. Det norønte med troll og fanteri møtes til matgilde,slossing og øldrikking. Det var Grimtroll og Syrtroll som i sin tid startet eventyret og i 2010 kom albumet Trollmarsj som har høstet massiv bra kritikk. De har allerede rukket å spille på flere store festivaler rundt om i inn- og utland og jobber nå med sitt andre album som kommer neste år. Bandet består av Grimtroll på gitar, Draagyn på gitar, Beist på bass, Syrtroll på vokals og Berserk på trommer.

Susperia:
Death/thrash bandet Susperia som bruker elementer fra black metal'n ble startet av Kenneth «Tjodalv» Åkesson (kanskje mest kjent fra Dimmu Borgir) i 1998 under navnet Seven Sins. Senere byttet bandet navn fordi det eksisterte mange andre grupper med samme navn. Susperia tok det nye navnet fra skrekkfilmen Suspiria fra 1977, men endret på stavelsen grunnet opphavsrettigheter. Bandet har gitt ut flere album og turnert mye både i inn- og utland. Susperia's "Devil May Care" EP'n fra 2005 ble første metalpålate på VG's Topp 20 liste og i 2011 stilte de i Melodi Grand Prix. Medlemmene i Susperia er: Pål «Athera» Mathiesen på vokal, Terje «Cyrus» Andersen på gitar, Christian «Elvorn» Hagen på gitar, Håkon «Memnock» Didriksen på bassgitar og Kenneth «Tjodalv» Åkesson på trommer

På Facebook

Bill. kr. 300,- + bill.avg. 18 år leg.

Legg til i kalender